Grey Dog Software

Go Back   Grey Dog Software > GDS Central > Grey Dog Software General Discussions
Register Mark Forums Read

Reply
Thread Tools Display Modes
  #1  
Unread 08-07-2013, 12:21 PM
TLCJR4LIFE TLCJR4LIFE is offline
Banned
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,148
Default Read if you have issues with Avast anti-virus software and GDS games

Never had this problem before until a computer crash recently.

Any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Unread 08-07-2013, 12:24 PM
Arlie Rahn Arlie Rahn is offline
GDS Developer
 
Join Date: Sep 2004
Location: Phoenix, AZ
Posts: 2,316
Default

I'm working with Elicense on this right now.
Reply With Quote
  #3  
Unread 08-07-2013, 12:27 PM
TLCJR4LIFE TLCJR4LIFE is offline
Banned
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,148
Default

Yeah on second glance it was because of an Avast database update 14 minutes ago.
Reply With Quote
  #4  
Unread 08-07-2013, 12:28 PM
Arlie Rahn Arlie Rahn is offline
GDS Developer
 
Join Date: Sep 2004
Location: Phoenix, AZ
Posts: 2,316
Default

Is it working now?
Reply With Quote
  #5  
Unread 08-07-2013, 12:34 PM
TLCJR4LIFE TLCJR4LIFE is offline
Banned
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,148
Default

No. And since it's requiring full re-installs I'm being fairly liberal with the amount of times I actually try it.

I've turned File Shield off temporarily to play the games.
Reply With Quote
  #6  
Unread 08-07-2013, 12:35 PM
TLCJR4LIFE TLCJR4LIFE is offline
Banned
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,148
Default

It's moving Adam's games to the chest, it's outright deleting the EXEs for Brian's games.
Reply With Quote
  #7  
Unread 08-07-2013, 03:08 PM
Arlie Rahn Arlie Rahn is offline
GDS Developer
 
Join Date: Sep 2004
Location: Phoenix, AZ
Posts: 2,316
Default

Marios and I just ran a test and it seemed to work OK. But he did recommend using this link if you are having troubles:

http://www.avast.com/faq.php?article=AVKB21
Reply With Quote
  #8  
Unread 08-07-2013, 03:16 PM
TLCJR4LIFE TLCJR4LIFE is offline
Banned
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,148
Default

Yeah it's working properly now. Thanks guys.
Reply With Quote
  #9  
Unread 08-07-2013, 05:05 PM
ecw413's Avatar
ecw413 ecw413 is offline
Low Minors
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 229
Default

How do I re-install WMMA3 without buying it again? Avast seems to have wiped out the file
Reply With Quote
  #10  
Unread 08-07-2013, 05:08 PM
MHero's Avatar
MHero MHero is offline
Very (Un)Serious ModHero
 
Join Date: Apr 2008
Location: online
Posts: 7,852
Default

Quote:
Originally Posted by ecw413 View Post
How do I re-install WMMA3 without buying it again? Avast seems to have wiped out the file
Find the latest patch, download that and after extracting the files from the download, copy & paste the patch into the WMMA folder on the hard drive. I had to do it this morning with TEW.
Reply With Quote
  #11  
Unread 08-07-2013, 05:30 PM
shawn michaels's Avatar
shawn michaels shawn michaels is offline
All Star
 
Join Date: Feb 2010
Location: The World Wide Web!
Posts: 3,296
Default

My TEW 2013 Exe just got deleted. What gives? Will instaling the patch work?
Reply With Quote
  #12  
Unread 08-07-2013, 05:32 PM
MHero's Avatar
MHero MHero is offline
Very (Un)Serious ModHero
 
Join Date: Apr 2008
Location: online
Posts: 7,852
Default

Quote:
Originally Posted by shawn michaels 82 View Post
My TEW 2013 Exe just got deleted. What gives? Will instaling the patch work?
Yup, same thing happened to me this morning (after I posted about not having the same problem. )

It's a blessing because I needed to install the patch anyways.
Reply With Quote
  #13  
Unread 08-07-2013, 05:33 PM
shawn michaels's Avatar
shawn michaels shawn michaels is offline
All Star
 
Join Date: Feb 2010
Location: The World Wide Web!
Posts: 3,296
Default

Quote:
Originally Posted by MichiganHero View Post
Yup, same thing happened to me this morning (after I posted about not having the same problem. )

It's a blessing because I needed to install the patch anyways.
Not a blessing for me, since it still didn't solve the problem.

Edit: Avast isn't even allowing me to dowload the patch. Is there actually a way to play this game without turning my anti-virus off?
Reply With Quote
  #14  
Unread 08-07-2013, 05:35 PM
MHero's Avatar
MHero MHero is offline
Very (Un)Serious ModHero
 
Join Date: Apr 2008
Location: online
Posts: 7,852
Default

Quote:
Originally Posted by shawn michaels 82 View Post
Not a blessing for me, since it still didn't solve the problem.
Odd, I installed the patch and the game has ran smoothly ever since.
Reply With Quote
  #15  
Unread 08-07-2013, 05:53 PM
Unregistered's Avatar
Unregistered Unregistered is offline
Minor League
 
Join Date: Sep 2004
Location: PBS
Posts: 341
Default

Adding the exe file as an exception is a quick and easy way of fixing the problem. Worked for me anyways.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.